Başbakan Erdoğan İstanbul’dan sonra Ankara’da da “çılgın” projelerini açıkladı. Aslına bakarsanız Başbakan ne İstanbul ne de Ankara için “çılgın proje” deyimini kullanıyor, bu lafı medyamız çok sevdi. O da ses etmiyor.
İstanbul’un çılgın projesinin pek mümkün olmayacağı ortada olduğundan AKP’liler de fazla üzerinde durmuyor.
Ankara’nınkiler biraz daha eli yüzü düzgün görünüyor.
Ama AKP’nin tüm projelerinde hep ortak bir yön var. Hepsi “ranta” dönük. Hep inşaat, hep ihale. Tüm projeler için yeni imar alanları açılıyor.
AKP mevcuda hiç dokunmayıp hep yeni alanlara yöneliyor. Böylelikle eskinin keşmekeşi aynen kalırken, yeni alanlar yeni sorunlarla megakenti kaos kente çeviriyor.
Ankara’da durum böyle. Örneğin 40 bin kişilik stada ihtiyaç var mı? 19 Mayıs Stadı’nın yeniden ele alınmasında ne sakınca var ki yenisi yapılacak?
On binlerce gecekondu dururken boş alana yeni şehir de akıl kârı değil.
Kısacası AKP projelerinin bir kısmı parlak görünüyor, ama içlerinde hiç sosyal, bilimsel, sanatsal proje yok. “Kent yapıyoruz, zaten bunların içinde hepsi olacak” demek sadece kaçamak cevap vermektir.
Bu arada AKP’nin projeleri hakkında ilginç bir benzerlik de dikkat çekici.
Turizm sektörünün tanıtımında başarılı işler yapan Hüseyin Hakkı Kahveci’nin bundan bir ay önce başkenthaber.com’da yazdığı ve bazı televizyonlarda anlattığı projelerin üçü, AKP projesi olarak bizzat Başbakan tarafından açıklandı.
Kahveci Ankara için düşündüğü projeleri sıralarken Kızılcahamam, Güdül, Haymana, Çubuk, Çamlıdere, Ayaş ve Beypazarı ’ndaki termal kaynakların değerlendirileceğini ve bir termal turizmi yaratılacağını söylüyor. Başbakan aynı sıralama ile kendi projesini açıkladı.
Yine Kahveci Ankara’nın yapılacak modern hastanelerle ve termal kaynak desteği ile bir sağlık turizmi merkezi olmasını öneriyor. Başbakan da aynı gerekçelerle ve aynı şekilde sağlık turizmi projesini tanıttı.
Kahveci Hacettepe Üniversitesi’nin iflas ettirildiğini belirterek Ankara’da üniversite eğitiminin geliştirilmesini ve Ankara’nın eğitim merkezi olması gerektiğini anlatıyor projelerinde. Erdoğan da bu projeyi Yıldırım Beyazıt Üniversitesi üzerinden gerçekleştireceklerini anlattı.
Projeleri gördükten sonra Hüseyin Kahveci ile konuştum. “Benzerlikler çok ilginç, aslında intihal yapmışlar da diyebilirim” dedi. Kahveci “Aslına bakarsanız Ankara’nın kongre turizmine açılmasının büyük yarar sağlayacağını daha önce yazmıştım. Bir de ısrarla Ankara’dan diğer ülkelere neden fazla uçuş olmadığını soruyorum. Bunun cevabını da Melih Gökçek verdi, bu projelerin hayata geçmesiyle Ankara’dan 60 ülkeye uçuşların başlayabileceğini söyledi” diye konuştu.
Kaynak :http://haber.gazetevatan.com/projeler-hep-rant-hep-rant/380172/4/Haber